NAPSALI O NÁS

12.06.2013 16:46

http://www.fcgraffinvlasim.cz/2013060011-pripravka-b-slavi-prvenstvi.html

http://www.mddmvlasim.cz/fotogalerie-21/fc-graffin-vlasim-starsi-pripravka-b-trener-fra

    Přípravka B slaví prvenství
12.06.2013, 11:23
Jiří Paýr
 

Hráči vlašimské přípravky B slaví prvenství v OS.

Loňskou sezonu zakončil tým Vlašimi na pěkném třetím místě. Následně odešlo 5 hráčů do žákovského týmu U12 a trenér měl plnou hlavu starostí se skladbou kádru. „Ze třinácti členného kádru členného nám zůstalo osm fotbalistů, které jsme postupem času doplnili o další hráče a dokonce i jednu hráčku,“ řekl k situaci ohledně kádru na začátku sezony trenér přípravky B Martin Krňaský.

Novou sezonu odstartoval tým Vlašimi výborně a až do posledního podzimního kola nepoznali hráči Vlašimi hořkost porážky. „O neporazitelnost nás připravil Křivsoudov, kde jsme prohráli těsně 7:8,“ zavzpomínal na první porážku v sezoně kouč mladých mistrů. V zimě tým oslabil o jeden ze základních pilířů sestavy, když odešel do A přípravky Adam Hnilička a trenér Krňanský mohl počítat s kádrem dvanácti fotbalistů, kteří se zapojili do přípravy, kterou tým absolvoval především v tělocvičně ZŠ Vorlina. „Od listopadu jsme také začali hrát halové turnaje, na kterých jsme skvěle reprezentovali FC Graffin Vlašim a přivezli i nějaké ty poháry a medaile,“ připomněl další úspěchy malých hráčů jejich trenér.

Jarní část sezony Vlašim opět začala výhrou a v podobném duchu se pokračovalo až do konce sezony a dvě kola před koncem měli svěřenci trenéra Krňaského jistotu prvního místa.„Dvě kola před koncem už nás hřálo, že jsme to dokázali a skončili zaslouženě prví. Oslavu titulu jsme si nechali na náš poslední zápas doma, kde jsme přivítali jediného protivníka, který nás za celou sezónu porazil a byl to právě Křivsoudov, kterému jsme porážku vrátili a zvítězili 6:2. Poté jsme z rukou sekretáře pana Jaroslava Svobody převzali krásný pohár a medaile za první místo a mistrovské oslavy mohli začít. Ten den jsme ještě sehráli tzv. dokopnou, kde síly s našimi malými fotbalisty změřili maminky a tatínkové. Společný večer jsme si pak všichni užili na bowlingu Vorlina,“ uzavřel hodnocení celé sezony trenér přípravky B Martin Krňanský, který závěrem dodal: „Chtěl bych poděkovat Fandovi Kocurovi a Vladimíru Lažanovi za skvělou spolupráci, co se týče realizačního týmu, Evě Lažanové za pokladnu, klukům a Kačce za skvělou partu a výkony a samozřejmě rodičům a fanouškům, kteří nás podporovali! Byla to skvělá sezóna, kterou jsme skvěle zakončili a jsme hrdí na to, že si po právu můžeme říkat mistři,“ řekl.

Soupiska Vlašimi: Tomáš Zavadil, Lukáš Krňanský, Matěj Lažan, Adam Hnilička, Jan Žirovnický, Kryštof Jelínek, Richard Mládek, Kateřina Chvátalová, David Chvátal, Šimon Mládek, Jakub Chabada, Vojtěch Marek, Tomáš Říha.

Trenéři: František Kocura, Martin Krňanský.

Nejlepší střelec mužstva: Matěj Lažan (60 gólů)

Nejužitečnější hráč mužstva: Lukáš Krňanský

Talent sezóny: Jan Žirovnický, Kateřina Chvátalová